HASTANEMİZDE ANNE SÜTÜ VE EMZİRMENİN ÖNEMİ İLE İLGİLİ EĞİTİM DÜZENLENDİ
20 Ocak 2023

BDHE4.jpg
HASTANEMİZDE ANNE SÜTÜ VE EMZİRMENİN ÖNEMİ İLE İLGİLİ EĞİTİM DÜZENLENDİ

“Bebek Dostu Hastane” unvanı bulunan Gebze Fatih Devlet Hastanesinde, Eğitim Birimi koordinatörlüğünde "Anne Sütü ve Emzirmenin Önemi" konulu eğitim düzenlendi.

Eğitim Birimi, Kadın Doğum, Doğumhane ve Çocuk Servisi sorumlu hemşire ve ebeleri tarafından verilen eğitimde; anne sütünün önemi ve faydaları, anne sütü saklama koşulları, emzirmede çıkabilecek sorunlar ve bu sorunlarla baş etme yöntemleri ve emzirme teknikleri konularında katılımcılara bilgiler aktarıldı.

Ayrıca eğitimde anne sütünün ve emzirmenin; hem bebek hem de anne için başta beslenme olmak üzere, sağlık, bağışıklık, gelişimsel, psikolojik, sosyal ve ekonomik yönden pek çok sayıda yararları anlatıldı. Özellikle ilk altı ay içerisinde bebeklere verilebilecek en ideal besin, anne sütüdür. Anne sütü ve doğumdan sonra gelen ilk sarı sütün, bebek için çok önemli olduğunun vurgusu yapıldı.

Aktif dinleyici katılımlı olarak verilen eğitim, oldukça verimli geçmiştir. Verilen eğitimin ardından katılımcılara son test yapılarak eğitimin etkinliği değerlendirildi ve eğitim sona erdi.

• BDHE3.jpg
  • BDHE2.jpg