GEBZE FATİH DEVLET HASTANESİNDE KUDUZ PROFİLAKSİ REHBERİ VE UYGULAMA KURALLARI EĞİTİMİ VERİLDİ
28 Aralık 2022

Hastanemiz eğitim birimi tarafından konferans salonunda düzenlenen; hastanemize bağlı kuduz riskli teması olan vakalar ile karşılaşan Acil Servis başta olmak üzere birimlerimize, doktor, ebe, hemşire ve sağlık çalışanlarına yönelik "Kuduz Profilaksi Rehberi ve Uygulama Kuralları Eğitimi" gerçekleştirildi.

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. İrem Nida Akkoyun tarafından anlatılan eğitimde, "kuduz" hastalığının insan sağlığını tehdit eden en önemli zoonotik (hayvandan insana bulaşan) hastalıklarından biri olduğu vurgulandı.

Kuduz hastalığının önemli bir hastalık olduğunu ifade eden Akkoyun, “Kuduz, insan sağlığını tehdit eden en önemli zoonotik hastalıklardan birisidir. Özellikle klinik belirtiler geliştikten sonra geriye dönüşün mümkün olmaması ve hastalığın dramatik bir şekilde ölümle sonuçlanması kuduzun önemini ortaya koymaktadır. Bu sebeple, kuduz riskli temas sonrası doğru profilaksi uygulamalarının gerçekleştirilmesi ve kişilerin detaylı bir şekilde bilgilendirilmesi büyük önem arz etmektedir.” diye konuştu.

• hkpruk1.jpg
  • hkpruk5.jpg