GEBZE FATİH DEVLET HASTANESİNDE TRANSFÜZYON GÜVENLİĞİ VE HEMOVİJİLANS EĞİTİMİ VERİLDİ
01 Aralık 2022

Gebze Fatih Devlet Hastanesinde anestezi teknisyenleri ve hemşirelerine “Transfüzyon Güveliği ve Hemovijilans Eğitimi” hastane konferans salonunda "Eğitim Birimi" koordinatörlüğünde, Kan Transfüzyon Merkezi Hemşiresi Nurten Kurtoğlu tarafından verildi.

Eğitimde; transfüzyon güvenliği, transfüzyon ile alakalı tanımlar, hastanemizde kullanılan kan bileşenleri, kan ve kan ürününün muhafaza edilmesi, kan ve kan bileşenlerinin hastane içi transferi, transfüzyon öncesi hasta rızasının alınması, kliniklerde hastadan numune alım aşaması, kan ve kan ürününün istem süreci, kan bileşeni transfüzyonu başlatma, transfüzyon istemi ve transfüzyon süreleri, hemovijilans ve transfüzyon ünitesine kan ürünleri iade kuralları anlatıldı. Eğitimde numuneler taşınırken ne yapmalı, ne yapmamalı ve nelere dikkat edilmeli gibi genel kurallar tek tek ele alındı.

Hastane Başhekimi Uzm. Dr. İlyas Sarı ; “Hastanemizde düzenlenen bu tür eğitimler ile sağlık personellerimizin bilgileri güncellenip, eksik bilgileri tamamlanmaktadır”, dedi. Ayrıca bu tür eğitimlerin sürekliliğini koruyacağını belirtti.

• KTEHV1.jpg
  • KTEHV2.jpg