GEBZE FATİH DEVLET HASTANESİ’NDEN DİYABET FARKINDALIĞI
14 Kasım 2022

GEBZE FATİH DEVLET HASTANESİ’NDEN DİYABET FARKINDALIĞI

Gebze Fatih Devlet Hastanesi tarafından “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı'nda stant açıldı.

Gebze Fatih Devlet Hastanesi Diyabet Hemşiresi Yasemin GÖDEKMERDAN ve hemşire Öznur ÖZ KESER tarafından açılan stantta, vatandaşlarımıza diyabet hakkında bilgiler verilip, ücretsiz kan şekeri ölçümü yapıldı. Oldukça yoğun bir katılımın gerçekleştiği etkinlikte toplamda 190 vatandaşımıza ücretsiz kan şekeri uygulaması yapılırken, çıkan sonuçlar doğrultusunda 4 yeni diyabet hastası ve 18 kontrolsüz diyabet hastası tespit edilerek tedavileri için hastanemize yönlendirildi.

Konu hakkında bilgilendirmede bulunan ve diyabet standında da görevli mesai arkadaşlarımıza göstermiş oldukları hassasiyet ve özverili çalışmalardan dolayı teşekkürlerini ileten Gebze Fatih Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. İlyas SARI, “Amacımız, sahada yapılan bu tür etkinliklerle halkımızı bilinçlendirmek ve onların günlük yaşamlarına daha iyi bir şekilde devam etmelerini sağlamak, hastanemiz diyabet birimi olarak düzenlemiş olduğumuz faaliyetlerimizle diyabette farkındalığı arttırmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

• GMDS1.jpg
  • GMDS2.jpg