GEBZE FATİH DEVLET HASTANESİ’NDE ORGAN BAĞIŞI STANDI AÇILDI
08 Kasım 2022

GEBZE FATİH DEVLET HASTANESİ’NDE ORGAN BAĞIŞI STANDI AÇILDI

Gebze Fatih Devlet Hastanesi “3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası” etkinlikleri kapsamında hastanenin poliklinikler giriş katında stant açtı.

Farkındalığı arttırmak için çalışmalarına aralıksız devam eden hastanemiz, daha çok bağışçıya ulaşmayı ve bağışta bulunan kişi sayısını arttırmayı hedefliyor. Bu sebeple Gebze Fatih Devlet Hastanesi Organ Bağışı Sorumlu Hemşiresi Süleyha Duman koordinatörlüğünde ve Hemşiremiz Yasemin Gödekmerdan ile birlikte stant açarak “Organ Bağışı” konusunda hasta ve hasta yakınları bilgilendirildi. Bağışta bulunmak isteyenlerin kayıtları alındı.

Etkinlikte ayrıca hastanemiz poliklinik katlarında muayene sırası bekleyen vatandaşlarımıza broşürler dağıtılarak organ bağışının önemine vurgu yapıldı. 18 yaşından büyük ve akli dengesi yerinde olan herkesin organlarının tamamını veya bir kısmını bağışlayabileceği belirtildi. Verilen bilgilerle vatandaşların önyargılı yaklaşımlarının değiştiği ve bağışçı sayısının arttığı da gözlemlendi.

Gün boyunca standa gelen ve organ bağışının önemi hakkında bilgiler verilen vatandaşlarımıza broşür, kalem ve çocuklarına balon hediye edildi. Başvuru kayıtları alınan vatandaşlarımıza, “Organ ve Doku Bağış” kartı düzenlenip yanlarında bulundurmaları için bağışçılara verildi.

Hiç aklımıza gelmeyen organ nakli bir anda ihtiyacımız olabilir. Bu sebeple empati kurarak tüm vatandaşlarımızın duyarlı davranıp, bağışta bulunmaya davet ediyoruz.

• OBSK1.jpg
  • OBSK2.jpg