HASTANEMİZİN ORGAN BAĞIŞI FAALİYETLERİ DEVAM EDİYOR
26 Ekim 2022

bobs1.jpg
HASTANEMİZİN ORGAN BAĞIŞI FAALİYETLERİ DEVAM EDİYOR

Gebze Fatih Devlet Hastanesi organ bağışında farkındalık oluşturmak ve halkı bu konuda bilinçlendirmek amacıyla sürdürdüğü faaliyetlerine, Gebze Giresun Derelililer Derneği,   Gebze Hürriyet Mahallesi Dostlar Kıraathanesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Beylikbağı Ahmet Pembegüllü Kültür Merkezi giriş katına organ bağışı standı açarak devam etti.

Gebze Fatih Devlet Hastanesi tarafından düzenlenen faaliyette, vatandaşlarımıza Organ Bağışı Sorumlu Hemşiresi Süleyha DUMAN tarafından organ bağışı konusunda çeşitli bilgilendirmelerde bulunuldu. Konu hakkında bilgilendirilen vatandaşlardan organ bağışından bulunmak isteyenlere organ bağışı formu düzenlenerek kartları teslim edildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesine bağlı hizmet veren Gebze Beylikbağı Ahmet Pembegüllü Kültür Merkezine hastanemiz tarafından açılan organ bağışı standına bugün Gebze Derelililer Derneği Kadın Kolları üyeleri ve Gebze Hürriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet ASLAN tarafından ziyarette bulunuldu. Stantta görevli sağlık personelleri tarafından organ bağışı konusunda bilgilendirilen ziyaretçiler organlarını bağışlayarak organ bağışı bekleyen her hasta için umut  oldular.

Konu hakkında bilgilendirmede bulunan ve organ bağışına göstermiş oldukları hassasiyet için teşekkürlerini ileten Gebze Fatih Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. İlyas SARI, “Gebze Giresun Dereliler Derneği Başkanı Aslan KUDU, Gebze Hürriyet Mahallesi Dostlar Kıraathanesi Sahibi Sedat AYDIN ve Gebze Hürriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet ASLAN’ın isteği ve destekleri ile organ bağışına göstermiş oldukları duyarlılıkla organ bağışı standı açtık. Organ bağışı standımıza vatandaşlarımızın ilgisi ve teşrifleri yoğun oldu. Ülkemizde organ bağışı bekleyen hasta sayısı gün geçtikçe artmakta, organ bağışının önemi hakkında toplumu bilinçlendirmeye devam ederek artan organ bağışı ihtiyacını en aza indirmek mümkün.  Gebze Fatih Devlet Hastanesi olarak organ bağışını toplumda yaymak adına faaliyetlerimiz ve çalışmalarımız devam edecek.” diye konuştu.

• bobs1.jpg
  • bobs2.jpg