GEBZE FATİH DEVLET HASTANESİ’NDE YANGIN TATBİKATI YAPILDI
24 Ekim 2022

yt1.jpg
GEBZE FATİH DEVLET HASTANESİ’NDE YANGIN TATBİKATI YAPILDI

Gebze Fatih Devlet Hastanesi, Hastane Afet Planı (HAP) kapsamında hastane personeline  “Kırmızı Kod” eğitimi ve tatbikatı düzenlendi.

Kırmızı Kod Eğitimi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Birimi ve Gebze Fatih Devlet Hastanesi Sivil Savunma Birim Amiri Ercan Gökçek ve yardımcısı Taner Can Karadağ’ın ortaklaşa organizasyonu ile hastane bahçesinde düzenlendi. Verilen eğitim hastane personelleri tarafından ilgiyle takip edildi.

Eğitimde, yangının çıkış sebepleri, olası yangın olaylarına karşı alınması gereken önlemler, alevlere müdahale yöntemleri, yangın esnasında nasıl davranılması gerektiği ve yangın söndürme cihazlarının kullanımı, İş Sağlığı ve Güvenliği Birim Sorumlusu Coşkun Kaçakçı tarafından uygulamalı bir şeklide anlatıldı.

Eğitimle ilgili kısa bir açıklama yapan Hastane Başhekimi Uzm.Dr.İlyas Sarı “Düzenlenen bu eğitim programlarıyla çalışanlarımızın sürekli bilgi ve birikimini tazeleyip artırıyoruz. Bu eğitimle de çalışanlarımız herhangi bir yangın durumunda en kısa sürede yapılması gerekenleri öğrendiler. Yangına donanımlı bir şekilde müdahale edilmesi hayati önem taşımaktadır. Bu ve buna benzer eğitim çalışmalarımız devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Eğitimin ardından hastane bahçesinde yapılan tatbikatta, Hastanemiz Başhekimi Uzm. Dr. İlyas Sarı, Kalite ve Destek Hizmetler Müdürü Erol Karahan ve Hastane personelleri yangın söndürme cihazı ile alevlere müdahale etti. Yangın söndürme tatbikatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

• yt2.jpg
  • yt3.jpg