GEBZE FATİH DEVLET HASTANESİ’NDE MASA BAŞI VE TAHLİYE TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
24 Ekim 2022

Gebze Fatih Devlet Hastanesinde Acil Durum ve Afet Planları (HAP) kapsamında 2022 yılı masa başı ve tahliye tatbikatı Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Afetlerde Sağlık Hizmetleri Biriminden Fatma KÖKSAL ve Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Sivil Savunma ve Seferberlik Hizmetleri Biriminden Mehmet Şakir KAPLAN gözetiminde, UMKE ( Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi )’nin ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Hizmetleri Daire Başkanlığı katkılarıyla yapıldı. Yapılan masa başı ve tahliye tatbikatına Sivil Savunma Amiri Ercan GÖKÇEK’ in ve yardımcısı Taner Can KARADAĞ’ın birlikte anlatımı eşliğinde; HAP ( Hastane Afet Planı) Başkanı olan Başhekim Uzm. Dr. İlyas SARI ve ilgili tüm birim sorumluları da katılım sağladılar. Yapılan tatbikatta, afet ve acil durumlarda nasıl hareket edileceği, acil durum planlarının uygulanabilirliği, hastanenin tıbbi ve fiziki kapasite ve yeteneklerinin nasıl verimli kullanılabileceği test edildi.

Hazırlanan HAP planındaki sorumlu kişilerin görevleri ile ilgili bilgilerini tazelemek, uygulamada ortaya çıkabilecek sorunları öngörerek gerekli düzenlemeleri yapmak, afet ve acil durum hazırlıkları konusunda varsa eksikleri belirlemek ve bu eksiklikleri tamamlama çalışmalarını başlatmak amacı ile yapılan tatbikat oldukça verimli geçti.

• mbt1.jpg
  • mbt2.jpg