GEBZE FATİH DEVLET HASTANESİ’NDE STAJA BAŞLAYAN ÖĞRENCİLERE ORYANTASYON EĞİTİMİ VERİLDİ
21 Eylül 2022

Hastanemize 2022-2023 eğitim öğretim dönemi ile birlikte staja başlayan öğrencilere uyum sürecini kolaylaştırmak amacıyla hastanemiz eğitim birimi koordinatörlüğünde planlanan ve staj koordinatör öğretmenlerinin de katıldığı oryantasyon eğitim programı düzenlendi. Oryantasyon eğitim programında;

Eğitim Birim Sorumlusu Arzu YILDIRIM tarafından hastanenin ve yöneticilerin tanıtımı, hastanenin misyonu, vizyonu, temel değerleri, staj süreciyle ilgili genel bilgiler, stajyerlerin hastanede uyması gereken hastane içi kurallar, kurum kültürü, iletişimde dikkat edilecek hususlar, hasta güvenliğinin sağlanması, hasta transferi, hasta düşmelerinin önlenmesi, hasta mahremiyeti ve hasta bilgilerinin gizliliğinin sağlanması konularında eğitimler verildi.

İş Güvenliği Hemşiresi Arzu GENÇ KÖROĞLU tarafından sağlık tarama programı ve genel iş sağlığı ve güvenliği konuları anlatıldı.

Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Hatice KALE tarafından enfeksiyonların kontrolü ve önlenmesi, el hijyeni, kesici-delici alet yaralanmaları eğitimleri verildi.

Atık Yönetim Birimi sorumlusu Ömer Cüce tarafından atık yönetimi eğitimi verilmiştir.

Eğitimin sonunda Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Seyit Ahmet ÇAKIR stajyer öğrencilere hastanede uyulması gereken kurallar ve kamu düzeni hakkında önemli bilgiler aktardı. Öğrencilerin nitelikli ve donanımlı bir şekilde mezun olabilmeleri için staj sürecini verimli ve aktif bir şekilde geçirmelerinin başarılı bir staj dönemini beraberinde getireceği açıklamalarında bulunarak, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında tüm stajyerlere ve staj koordinatör öğretmenlerine başarılar diledi. Stajyerlerin rotasyonları ile ilgili bilgiler verilerek eğitim sonlandırıldı.

• söoev3.jpg
  • söoev4.jpg