SİGARANIN İNSAN SAĞLIĞINA VERMİŞ OLDUĞU ZARARLAR İLE İLGİLİ HASTANEMİZDE HASTA VE HASTA YAKINLARI BİLGİLENDİRİLDİ
11 Şubat 2022

sbg2.jpg

Hastanemizde ‘9 Şubat Sigara Bırakma Günü’ münasebetiyle, sigara ve tütünün zararları, sigarayı bırakmak için ne yapılabilir, nerelere başvurulabilir gibi konularda bilgilendirme yapmak amacıyla poliklinik katlarında hasta ve hasta yakınlarını ziyaret eden hastane yönetimi bilgilendirici broşürler dağıttı.

Etkinlikte bir açıklama yapan Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. Sefer BİLGİ “ Tütün ürünlerinin zararları hakkında toplum bilinci oluşturmak ve sigarayı bırakmaları konusunda yardımcı olmak amacıyla poliklinik katlarında hasta ve hasta yakınlarını ziyaret ederek broşürler dağıttık. Önlenebilir hastalıklar ve önlenebilir ölümlerin başında tütün kullanımına bağlı hastalıklar ve ölümler gelmektedir.  Bilindiği üzere dünyada 7 milyon insan bu tütün ürünlerinin sebep olduğu hastalıklardan dolayı hayatını kaybetmektedir. Biliyorsunuz sigara en çok akciğerlere zarar vermektedir.  Bronşite sebep olmakta, akciğer kanserine yol açmakta, beyinde damarları tıkayarak, beyin ölümlerine, felç, alzheimer,  hafıza kaybına yol açmaktadır. Türkiye’de sigaraya bağlı ölüm oranı 100 bin civarındadır. Sigaraya bağlı ölümleri önlemek ve sigarayı bıraktırmak için Sağlık Bakanlığımıza bağlı ALO 171 Sigara Bırakma Hattı hizmetlerine devam etmektedir. Ayrıca hastanemizde sigara bırakma polikliniklerimiz mevcuttur. Yaptığımız çeşitli etkinliklerle bu konuda farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz” dedi.

• sbg2.jpg
  • sbg0.jpg