GEBZE FATİH DEVLET HASTANESİ’NDE DİYABET GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ
12 Kasım 2021

ddg1.jpg
GEBZE FATİH DEVLET HASTANESİ’NDE DİYABET GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nde 14 Kasım Dünya Diyabet günü dolayısıyla poliklinikler giriş katında stant açtı.

Çağımızın en yaygın hastalıklarından biri olan diyabet halk arasında şeker hastalığı olarak biliniyor. Tip 1, Tip 2 ve Gestasyonel diyabet olmak üzere 3 çeşidi bulunan diyabet erken teşhis edilip kontrol altına alındığında kişiye sağlıklı yaşam şansı tanıyan, tedavi başlanılıp kontrol altına alınmadığında ise birçok organımızı etkileyen bir hastalıktır.

Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nde Diyabet hastalığı konusunda vatandaşlarımızı bilinçlendirmek amacıyla Diyabet Eğitim birimi tarafından organize edilen etkinliğe ilgi oldukça yoğun oldu. Hastanemiz Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Sefer BİLGİ ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Macide Sinem ÜZEN’in katılımı ile gerçekleşen etkinlikte konuşan Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Sefer BİLGİ  “Diyabet ihmale gelmez, erken teşhis ile kontrol altına alınabilir.” diyerek sağlıkta erken teşhisin önemine vurgu yaptı.

Diyabet Eğitim Hemşiresi Yasemin GÖDEKMERDAN stanttı ziyaret eden vatandaşlarımıza broşürler vererek diyabet sağlığının korunmasında nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı. Stantta gelen vatandaşlarımıza ayrıca Tip 2 Diyabet Risk Anketi doldurulup “Doğru egzersiz, Diyet, Diyabette ayak bakımı, Gebelikte Diyabet konularında da bilgiler verildi. İsteyen vatandaşlarımızın ücretsiz olarak kan şekeri ölçümleri de yapıldı.

• ddg1.jpg
  • ddg2.jpg