GEBZE FATİH DEVLET HASTANESİNDE “PEMBE KOD” TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
12 Ekim 2023

GEBZE FATİH DEVLET HASTANESİNDE “PEMBE KOD” TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gebze Fatih Devlet Hastanesinde “Pembe Kod” tatbikatı gerçekleştirildi. Acil Durum ve Afet Yönetim Birimi tarafından planlanan ve organize edilen “Pembe Kod (Çocuk-Bebek Kaçırma)” tatbikatı, Çocuk servisinde yapıldı.

Heyecanlı anlara sahne olan tatbikatta yer alan hastane çalışanları gerçeğini aratmayacak derecede rol sergilediler.

Bebek kaçırma tatbikatı, senaryo gereği anne ve babanın anlaşmazlık yaşaması sonucu boşanma davalarının mahkemede devam ettiği süreçte, çocuğun velayeti geçici olarak anneye verilmiştir. Çocuğun hastalanması sonucu, hastanemiz çocuk polikliniğinde muayenesi yapılmış ve hastaneye yatışı yapılarak tedavi altına alınmıştır. Mahkeme geçici tedbir olarak babaya uzaklaştırma cezası vermiş, bu cezadan dolayı baba hastanede çocuğunu ziyaret edemeyeceği düşüncesiyle gizlice hastaneden kaçırma kararını uygulamak için mesai bitiminden sonra hastane çocuk servisine gelip bebeği kaçırma girişiminde bulunmuştur. Tatbikatta pembe kodla ilgili sorumlular bebeğin kaçırılmasını tespit edip, telefonla 3333 numaralı santral hattını arar ve bebek kaçırma olayı olduğu belirtilerek “pembe kod” verir. Hastane santralinden yapılan anonsla birlikte hastanenin tüm kapıları kapatılır. Bebeği kaçıran şahıs hastane dışına çıkmadan güvenlik görevlileri tarafından yakalanır. Yakalanan şahıs, hastane polisine teslim edilir, kaçırılma olayı adli birimlere iletilir. Sağlık ekipleri de kaçırılan bebeği servise getirip sağlık durumunu kontrol ettikten sonra bebeği anneye teslim eder. Böylece Pembe Kod tatbikatı, başarılı bir şekilde gerçekleştirilerek sona erdi.

Hastane Başhekimi Uzm.Dr.İlyas Sarı; “Bu tür tatbikatlarımızı her yıl düzenli olarak gerçekleştiriyoruz. Böyle vahim olaylarla karşılaşılmaması temennisiyle, Pembe Kod tatbikatımız başarı ile sonuçlanmıştır. Emeği geçen tüm mesai arkadaşlarımıza teşekkür ederim." dedi.

• PKTG1.jpg
  • PKTG2.jpg