HASTANEMİZDE “1-7 EKİM EMZİRME HAFTASI” NEDENİYLE BİLGİLENDİRME STANDI KURULDU
03 Ekim 2023

HASTANEMİZDE “1-7 EKİM EMZİRME HAFTASI” NEDENİYLE BİLGİLENDİRME STANDI KURULDU

“Dünya Emzirme Haftası” 1-8 Ağustos’ta kutlanırken, ülkemizde Emzirme Haftası 1-7 Ekim’de kutlanmaktadır. Çocuk sağlığına katkısı büyük olan anne sütü ile beslenmenin destekçisi olarak, her iki haftayı da kutlamaktayız.

Gebze Fatih Devlet Hastanesi, Sağlık Bakım Hizmetleri tarafından 1-7 Ekim Emzirme Haftası etkinlikleri kapsamında emzirme farkındalığını artırmak ve her annenin bebeğine yetecek kadar sütü olacağı gerçeğini annelere duyurmak amacıyla hastanemiz poliklinikler 1.katında stant açıldı.

"Bebek Dostu Hastane" unvanına sahip olan Gebze Fatih Devlet Hastanesinin düzenlediği stant etkinliği; Sağlık Bakım Hizmetler Müdürü Seyit Ahmet Çakır, Poliklinikler Sorumlu Hemşiresi Işıl Kaşıkçı, Gebe Okulu Sorumlusu Ebe Esra Kılınçer, Doğumhane Ünitesi ve Kadın Doğum Servisi Ebeleri ile ilgili personelin katılımıyla gerçekleşti.

Ülkemizde yapılan araştırmalar gösteriyor ki, ilk 6 ay SADECE ANNE SÜTÜ ile beslenen bebeklerin, beslenmeyen bebeklere göre daha sağlıklı olduklarıdır. Ülkemizde bu nedenle annelere emzirme desteği ve bilinci sağlamak gereklidir. Böylece anne sütü ile beslenme başarısı artacaktır. Ayrıca bebeklerin iki yaş ve ötesine kadar anne sütü ile beslendiğinde, annenin çocuğunu emzirme süresi uzadığında çocuğun ilerde birçok hastalığa yakalanma olasılığı da azalmaktadır.

Anne sütü bebeklerin, annelerin, toplumun sağlığını koruyan ve dünyada sürdürülebilir kalkınmanın gerçekleşmesi için kilit niteliğindedir. Bu nedenle, bir çocuğun emzirilmesi sadece bebek için değil herkes için faydalıdır.

Etkinlik kapsamında, standı ziyaret eden anne ve anne adaylarına, konu ile ilgili kitapçık ve broşürler verildi. Gün boyu süren etkinliğimizde emzirmenin önemi ile ilgili bir sohbet eşliğinde bilgi alışverişinde bulunuldu.