Covid-19 İletişim Merkezleri 7/24 Hizmet Veriyor
17 Nisan 2023

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Covıd-19 İletişim Merkezi

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde İzmit ve Gebze bölgesinde Covid-19 iletişim merkezleri kuruldu. Kocaelili vatandaşlarımız 0262 550 50 85 ve 0262 550 50 86 numaralı telefonlar üzerinden çağrı merkezine 7/24 ulaşarak bilgi alabilmektedir.
Çağrı merkezlerinde; Covid pozitif ve temaslı hastaların karantina süresi boyunca bilgilendirilmesi için eğitim almış hali hazırda 10 tanesi hekim olmak üzere toplam 95 personel ile hizmet verilmektedir.
Covid-19 iletişim merkezinde pozitif ve temaslı kişilerin;
- Bilgilendirme talepleri
- Rapor talepleri
- İlaç talepleri
- Evden hastaneye ve hastaneden eve transfer talepleri
- PCR test verme talepleri
- Sınavlara giriş izin talepleri
- İl dışı çıkış izin talepleri
- İl içi adres değiştirme talepleri
- Evde sağlık hizmeti talepleri
- Sosyal destek talepleri vs.
değerlendirilerek ilgili hizmet birimleri ile iletişime geçilip taleplerinin yerine getirilmesi sağlanmaktadır. Ayrıca karantina süresince evde olan hastalar çağrı merkezlerindeki izleme yapan ekiplerce belli aralıklarla telefon ile aranarak süreç hakkında bilgilendirme yapılmaktadır.
Koronavirüs alacağınız tedbirlerden daha güçlü değildir. Maske, Mesafe ve Temizliğe mutlaka dikkat edelim.
Sağlıklı günler dileriz.