GEBZE FATİH DEVLET HASTANESİ’NDE HASTA HAKLARI GÜNÜ KUTLANDI
26 Ekim 2022

hhg11.jpg
GEBZE FATİH DEVLET HASTANESİ’NDE HASTA HAKLARI GÜNÜ KUTLANDI

Hastanın öncelikle yararını gözeterek zarar görmemesini, özerkliğini ve hakça bir sağlık hizmeti alabilmesini hedefleyen hasta hakları ile alakalı uluslararası ve ulusal düzeyde çeşitli mevzuatlar bulunmaktadır. Ülkemizde 1998 yılında 26 Ekim “Hasta Hakları Günü” olarak kabul edilmiştir.

26 Ekim Hasta Hakları Günü nedeniyle Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nde Hasta hakları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Sağlık Bakım Hizmetler Müdürü Seyit Ahmet Çakır, Sağlık Bakım Hizmetler Birim Sorumlusu Merve Polat ve Hasta Hakları Birim Sorumlusu Funda Şeremet tarafından hastanede yatan hastalar ile ayaktan sağlık hizmeti alan hasta ve hasta yakınlarına; hastane işleyişi, hasta hakları ve sorumlulukları ile ilgili bilgilendirmeler yapılarak broşür dağıtıldı.

Hasta hakları konusunda bilgilendirilen hasta ve hasta yakınları, memnuniyetlerini yöneticilere teşekkür ederek dile getirdi. Ayrıca servis hemşirelerine de hasta hakları konusunda bilgilendirmeler yapılarak sorunlar hakkında konuşuldu.

Hasta Hakları Nelerdir?

• Hizmetlerden Yararlanma Hakkı

• Saygı ve İtibar Görme Hakkı

• Mahremiyet Hakkı