GEBZE FATİH DEVLET HASTANESİ GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KONGRE MERKEZİNDE STANT AÇTI
14 Ekim 2022

gyts6.jpg

Gebze Teknik Üniversitesi IAPS Öğrenci Bilim Kulübü tarafından düzenlenen SAVTECH-2 Etkinliğinde Gebze Fatih Devlet Hastanesi de yerini aldı.

Gebze Fatih Devlet Hastanesi Birim sorumlu hemşirelerinin katıldığı ve Savunma sanayi firmaları ile üniversite öğrencilerinin bir araya geldiği etkinlikte; organ bağışı ve el hijyeninin önemi gibi konular hakkında bilgiler verdiği stant ziyaretçiler tarafından ilgi gördü.

Bulaşıcı hastalıklara karşı savunmada en etkili silah el hijyeni sağlanmasıdır. Birleşmiş Milletler Çocuklara yardım fonu (UNICEF) 15 Ekim tarihini "Dünya el yıkama günü olarak kabul etmistir. Küresel olarak her yıl 15 Ekim'de el yıkama gününde el yıkama alışkanlarını geliştirmek, farkındalık oluşturmak için motive eden ve harekete geçiren bu kampanya da stantımızı açarak "biyolojik savunma için ellerini yıka" sloganıyla katılım sağladık. Enfeksiyon Kontrol Komitesi Hemşireleri Hatice Kale Budiyar ile Ayşe Şakar Çaloğlu tarafından tüm vatandaşlarımıza el hijyeni ve el yıkama tekniği hakkında bilgilendirmeler yapılarak, ücretsiz el dezenfektanları ve el hijyeni broşürleri dağıtıldı. Ayrıca el dezenfektanının etkin kullanılıp - kullanılamadığını gözlemlemek amacıyla handbox cihazı ile el hijyeni kontrolü yapıldı.

Organ Bağış Birimi Sorumlusu Süleyha Duman tarafından tüm ziyaretçilere organ bağışının önemi anlatılarak bağış yapmak isteyenlerin bağışlarını kabul etmiştir.

• gyts6.jpg
  • gyts1.jpg