GEBZE ADLİ TIP ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ’ NE BAĞLI HASTANEMİZ BÜNYESİNDE YAPILAN OTOPSİ MERKEZİ DÜZENLENEN TÖRENLE HİZMETE GİRDİ
02 Nisan 2022

GATMOM11.jpg

Türkiye'de ilçe bazında ilk olma özelliği taşıyan merkez Gebze Adli Tıp Şube Müdürlüğü’ne bağlı hizmet verecek.

Programa Kocaeli Ak Parti Milletvekili Cemil Yaman, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habip Korkmaz, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay, Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcısı Tarık Yusuf Uçar, İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Yüksel Pehlevan, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, MHP Gebze İlçe Başkanı Bülent Özdemir, CHP İlçe Başkanı Gökhan Orhan, Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu, Gebze İlçe Emniyet Müdürü Adil Uğur Bilgili, Gebze Fatih Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. İlyas Sarı ve yönetim ekibi, Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Güneş, çok sayıda protokol üyesi ile sağlık çalışanları katıldı.

Türkiye’de ilçe bazında ilk kez Gebze’de açılan ve Fatih Devlet Hastanesi’nde Hizmet verecek olan Gebze Adli Tıp Şube Müdürlüğü Otopsi Merkezi 2 Hekim ile başlayıp kısa süre sonra ise 3 hekim ile Gebze başta olmak üzere Darıca, Çayırova ve Dilovası’na hizmet verecektir. Bölgemizde yaşanan adli olayların ardından İstanbul ve Kocaeli Adli Tıp Kurumuna gitmek zorunda kalan vakaların otopsi işlemleri vakit kaybedilmeden gerçekleştirilebilecektir.

Programda gerçekleşen açılış konuşmalarının ardından Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz tarafından Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay’a ve Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcısı Tarık Yusuf Uçar tarafından da Gebze Fatih Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. İlyas Sarı’ya Gebze Adli Tıp Şube Müdürlüğü Otopsi Merkezinin yapımında ve açılmasındaki emeklerinden dolayı plaket takdim edildi. Daha sonra açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi.

Kurdele kesimi sonrası protokol üyeleri ilgili merkezde çeşitli incelemelerde bulundu.

Hizmete giren merkez bölgenin ihtiyacını önemli ölçüde karşılayacak.

• GATMOM10.jpg
  • GATMOM14.jpg