GEBZE FATİH DEVLET HASTANESİ HUZUREVİ SAKİNLERİNE DİYABET EĞİTİMİ DÜZENLEDİ
15 Kasım 2023

GEBZE FATİH DEVLET HASTANESİ HUZUREVİ SAKİNLERİNE DİYABET EĞİTİMİ DÜZENLEDİ

Gebze Fatih Devlet Hastanesi Diyabet Birimi tarafından, Gebze Huzurevi Müdürlüğü sakinlerine “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” etkinlikleri kapsamında diyabet hastalığına ilişkin genel bilgilendirme yapıldı.

Hastanemiz Diyabet Birimi Sorumlu Hemşiresi Yasemin Gödekmerdan tarafından verilen eğitime merkezin sağlık çalışanları ve hizmet personelleri de eşlik etti. Eğitimde, huzurevi sakinlerine diyabet hastalığından korunmak için yapılması gerekenler, hastalığın yol açtığı sorunlar ve diyabet ile yaşarken dikkat edilmesi gereken noktalar anlatıldı. Diyabeti olan hastalara insülin kullanımı bilgisi ve eğitimi verildi. Eğitimin ardından huzurevi sakinlerine diyabet ile ilgili broşür dağıtıldı ve 14 Kasım Diyabet Günü temalı anahtarlık hediye edildi.

• HSDED1.jpg
  • HSDED2.jpg