DÜNYA DİYABET GÜNÜ NEDENİYLE HASTANEMİZDE BİLGİLENDİRME ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ
14 Kasım 2023

DÜNYA DİYABET GÜNÜ NEDENİYLE HASTANEMİZDE BİLGİLENDİRME ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Gebze Fatih Devlet Hastanesi “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” etkinlikleri kapsamında poliklinikler giriş katında stant açtı ve “Diyabet Bakımına Erişim” teması çerçevesinde “Riskinizi Bilin, Sorumluluğunuzu Bilin” sloganıyla diyabet hakkında bilgiler verdi.

Çağımızın en yaygın hastalıklarından biri olan diyabet halk arasında şeker hastalığı olarak biliniyor. Tip 1, Tip 2 ve Gestasyonel diyabet olmak üzere 3 çeşidi bulunan diyabet erken teşhis edilip kontrol altına alındığında kişiye sağlıklı yaşam şansı tanıyan, tedavi başlanılıp kontrol altına alınmadığında ise birçok organımızı etkileyen bir hastalıktır.

Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nde Diyabet hastalığı konusunda vatandaşlarımızı bilinçlendirmek amacıyla Diyabet Hemşiresi Yasemin GÖDEKMERDAN, Diyetisyen Pınar Selin TECİK İRHAN, Diyetisyen Eylem Evrim SEZER ve Hemşire Ayşegül AVCI tarafından açılan stantta, vatandaşlarımıza diyabet hakkında bilgiler verilip, ücretsiz kan şekeri ve risk ölçümü yapıldı. Oldukça yoğun bir katılımın gerçekleştiği etkinlikte 180 vatandaşımıza ücretsiz kan şekeri ve 100 vatandaşımıza da ücretsiz risk ölçümü yapıldı. Çıkan sonuçlar doğrultusunda 11 kontrolsüz diyabet hastası tespit edilerek tedavileri için dahiliye polikliniğine yönlendirildi.

Konu hakkında bilgilendirmede bulunan ve diyabet standında görevli mesai arkadaşlarımıza göstermiş oldukları hassasiyet ve özverili çalışmalardan dolayı teşekkürlerini ileten Gebze Fatih Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. İlyas SARI, “Amacımız, hastanemizde yapılan bu tür etkinliklerle halkımızı bilinçlendirmek ve onların günlük yaşamlarına daha iyi bir şekilde devam etmelerini sağlamak, hastanemiz diyabet birimi olarak düzenlemiş olduğumuz faaliyetlerimizle diyabette farkındalığı arttırmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

• DDGED1.jpg
  • DDGED2.jpg