GEBZE FATİH DEVLET HASTANESİ’NDE HASTA HAKLARI GÜNÜ KUTLANDI
26 Ekim 2023

GEBZE FATİH DEVLET HASTANESİ’NDE HASTA HAKLARI GÜNÜ KUTLANDI

Hasta Hakları; hasta ile sağlık çalışanları arasında bireysel ve toplumsal düzeyde ortaya çıkan sorunların çözümü, sağlık çalışanlarının hastaya, hastanın da sağlık çalışanlarına karşı görev ve sorumluluklarını bilmesi, daha iyi sağlıklı hizmet sunumunun sağlanması için hasta ve sağlık çalışanlarının birlikte sahip çıkması gereken haklar bütünüdür. Ülkemizde 1998 yılında 26 Ekim “Hasta Hakları Günü” olarak kabul edilmiştir.

26 Ekim Hasta Hakları Günü nedeniyle Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nde Hasta hakları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Hasta Hakları Birimi Sorumlu Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Sefer Bilgi, Sağlık Bakım Hizmetler Müdür Yardımcısı Macide Sinem Üzen ve Hasta Hakları Birim Sorumlusu Funda Şeremet tarafından hastanede yatan hastalar ile ayaktan sağlık hizmeti alan hasta ve hasta yakınlarına; hastane işleyişi, hasta hakları ve sorumlulukları ile ilgili bilgilendirme yapılarak broşür dağıtıldı.

Hasta Hakları Birim Sorumlusu Funda Şeremet ise, “Bugünü kutlamamızdaki sebep hastalarımızın yalnız olmadığını onlara hissettirmektir. Çözümlemekte zorlandıkları durumlarda onlara yardım edebilecek bir kapının olduğunu onlara tekrar hatırlatmak istedik.” Dedi.

Hasta hakları konusunda bilgilendirilen hasta ve hasta yakınları, memnuniyetlerini yöneticilere teşekkür ederek dile getirdi. Ayrıca servis hemşirelerine de hasta hakları konusunda bilgilendirmeler yapılarak sorunlar hakkında konuşuldu.

Hasta Hakları Nelerdir?

• Hizmetlerden Yararlanma Hakkı

• Saygı ve İtibar Görme Hakkı

• Mahremiyet Hakkı