GEBZE FATİH DEVLET HASTANESİ KOCAELİ KİTAP FUARINDA STANT AÇTI
11 Ekim 2023

gfdhkkfsa1.jpg
GEBZE FATİH DEVLET HASTANESİ KOCAELİ KİTAP FUARINDA STANT AÇTI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 13.'si düzenlenen kitap fuarına katılan Gebze Fatih Devlet Hastanesi B Koridoru 350-351 numaralı stantta yerini aldı.

Gebze Fatih Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Seyit Ahmet ÇAKIR ve birim sorumlu hemşirelerinin katıldığı fuarda; organ bağışı, diyabet okulu ve el hijyeninin önemi gibi konular hakkında bilgiler verdiği stant ziyaretçiler tarafından ilgi gördü.

Organ Bağış Birimi Sorumlu Hemşiresi Süleyha Duman tarafından tüm ziyaretçilere organ bağışının önemi anlatılarak bağış yapmak isteyenlerin bağışları kabul edildi.

Diyabet Eğitim Hemşiresi Yasemin Gödekmerdan standı ziyaret eden vatandaşlarımıza broşürler vererek diyabet hastalığından korunmasında nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı. Standa gelen vatandaşlarımıza ayrıca Tip 2 Diyabet Risk Anketi doldurulup “Doğru egzersiz, Diyet, Diyabette ayak bakımı, Gebelikte Diyabet konularında da bilgiler verildi. İsteyen vatandaşlarımızın ücretsiz olarak kan şekeri ölçümleri de yapıldı.

Enfeksiyon Kontrol Komitesi Hemşireleri Hatice Kale ile Ayşe Şakar Çaloğlu tarafından tüm vatandaşlarımıza el hijyeni ve el yıkama tekniği hakkında bilgilendirmeler yapılarak, ücretsiz el dezenfektanları ve el hijyeni broşürleri dağıtıldı. Ayrıca el dezenfektanının etkin kullanılıp - kullanılamadığını gözlemlemek amacıyla handbox cihazı ile el hijyeni kontrolü yapıldı.

Hastanemiz konum ve hizmetlerinin de anlatıldığı fuar tanıtım gününde ayrıca Beylikbağı Toplum Ruh Sağlığı Merkezi danışanlarının el sanatları kursunda yaptığı çalışmalar, Beylikbağı TRSM Birim Sorumlusu Beşir Kaya ve Psikolog Seda Özçayır tarafından standı ziyaret eden vatandaşlarımıza sergilendi.

Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği stant gün boyu açık kalarak, bilgilendirmeler yapıldı. Hastane Yönetimi tarafından yapılan açıklamada “ Vatandaşlarımızı sağlıklı bir yaşam sürmeleri için yapması gerekenler hakkında bilgilendirmek için fuarda yerimizi aldık. Vatandaşlarımızda açtığımız standımıza yoğun bir ilgi gösterdi. Gösterilen bu ilgiden bizlerde fazlasıyla memnun kaldık. Başta İl Sağlık Müdürlüğümüz olmak üzere emeği geçen tüm kamu kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz”  ifadelerine yer verildi.

• gfdhkkfsa8.jpg
  • gfdhkkfsa7.jpg