HASTANEMİZDE NİTELİKLİ ATIKLARIN AZALTILMASI, AYRIŞTIRILMASI VE TOPLANMASI HAKKINDA EĞİTİM VERİLDİ
06 Ekim 2023

Gebze Fatih Devlet Hastanesi Çevre Birim Sorumlusu Ömer CÜCE tarafından hastane temizlik personellerine verilen eğimde; atıkların kaynağında doğru şekilde ayrılması ve sağlık kuruluşlarında atık yönetimi uygulamaları konusunda detaylı bilgiler verildi.

Verilen eğitim ile çevre ve atık yönetimi konusunda farkındalık oluşturmak, çalışanların çevrenin korunmasının önemi ve çevre kirliliği hakkında bilinçlenmelerini sağlamak, çalışanlar tarafından sağlık kuruluşlarında evsel, tıbbi ve geri dönüşüm ambalaj nitelikli atıkların kaynağında doğru şekilde ayrılmasını sağlamak, atıkların birimlerden toplanması, depoya taşınması, geçici depolanması ve bertaraf edilmesi hakkında detayları öğrenmek amaçlanmıştır.

Sahada verilen eğitimlerle, personellerin atık yönetimi konusundaki farkındalığının artması sağlandı.

• hnaaavthev1.jpg
  • hnaaavthev2.jpg